08 maart 2007

Het komt weer langzaam op gang....


Maandag 19-02 2007

Het weekend is samen met de hulp van een heel scala aan verschillende mensen soepel gelopen. Dit dankzij het heerlijke eten van mevrouw Doelkamid, het ijs van mevrouw Elkabout en de speculaasjes van ons heeft iedereen het de hele dag volgehouden.

S avonds kwam toch de eerste kwaal naar voorschijn bij Vincent. Die kreeg last van zijn maag en heeft het de volgende dag verplicht rustig aan moeten doen van de dames.
Dus na een zwaar lichamelijk weekend hadden Carlijn en ik zin om hetr over een andere boeg te gooien. Namelijk het theoretische gedeelte metr veel praten en discuseren, ook vermoeiend.. Maar wel heel leerzaam! Op de barronschool hebben we weer de gebruikelijke hoeveelheid telefoontjes gepleegd voor het grind uit Albina, de heer Kingswijk voor vervoer en de Eenheid voor de wapeningsnetten. De tweede lading grind 8 kuub is toegezegd door de heer Monsato van GAE. We krijgen deze weer gesponseerd heel fijn! En de heer Tokromo was zo lief om zijn 2 ton truck te gebruiken om het grind op te halen uit Albina en te storten op de Barronschool. We hebben de heer Monsato en de heer Tokromo contact met elkaar leten hebben zodat zij het kunnen kort sluiten. De heer Kingswijk hebben we die dag helaas niet te pakken gekregen, morgen weer een kans. Nu het volgende probleem, namelijk de wapeningsnetten (betonstaalmatten in Surinaamse begrippen). Deze zijn alleen in Paramaribo te krijgen en worden niet vervoerd buiten de stad. Dit vervoer samen met de betaling zal deze week opgelosd moeten worden.

Na onze school tijd om een uurtje of 15.00 zijn wij langs meneer Wielzen geweest om met hem te brainstormen over de realisatie van de fundering van de veranda en de vloer. Aangekomen bij zijn huis werden we vriendelijk ontvangen met soft en speculaas en hebben we gezellig gepraat en gediscuseerd over de ze onderwerpen. Heel leerzaam en interessant! Na belangrijke informatie vergaard te hebben en deze opgeschreven te hebben, zijn we snel naar de verjaardag gegaan van onze 7 jarige vriend Vincent.Dinsdag 20-02 2007

Omdat wij nog steeds niet een goed overzicht hebben van de leerlingen en wanneer de docenten praktijk of theorie hebben, heeft Carlijn een lijstje daarvoor opgevraagd. Nu kunnen wij aan de hand van deze feiten natuurlijk een leuk schemaatje gaan maken enzo, maar de praktijk blijft dat het per uur improveseren is. Maar het is een houvast hahaha. Ook hebben we ons hoofd vandaag weer gebroken overd e planning vand e komende twee weken. Op de planning staat volgend weekend de vloer storten op zondag 25-02 2007. Voordat dit gebeurt zijn we afhankelijk van de hulp van de leerlingen en leveringen van sponsoren en fabrieken.
Op de werkplaats hebben we de laatste 6 duims stenen versjouwd die nodig zijn voor het metselwerk van de verhoging. Samen met de hulp van Jan Willem, Vincent, Carlijn, Karin en Rickey als handlangers en de vakbekwaamheid van Min is dit gelukt.

Vandaag heeft carlijn contact gehad met de heer kingswijk. De heer Kingswijk heeft vervoer ons kunnen reglen van PRB naar Moengo. Dit kan zelfs morgen al. Nu moet alleen het geld wel al overgemaakt worden. Gelukkig heeft de Barronschool en de eenheid dezelfde bank zodat het meteen die dag van de rekening gehaald kan worden. Als bewijs hebben we het stortingsformulier nog gefaxt naar de eenheid. De heer Lijfner van de Eenheid was heel behulpzaam en heeft samen met ons een goeie oplossing bedacht voor de betaling en het transport.
De tekeningen van de funderinge vand e veranda en vloer zijn in schets vorm getekend vaandaag. Om dit aan de andere twee praktijk docenten uit te leggen.

Woensdag 21-02 2007

Vandaag was een goeie praktijk dag. De leerlingen hebben hard gewerkt onder leiding vande praktijk docenten. De muren van de verhoding zijn geraapt ( gepleisterd nederlandse begrippen.) Dit hebben we gedaan met zelfgemaakt specie. De leerlingen hebben ons, de leken, uitgelgd hoe je met behulp van de grond, een schep, water en cement je specie kan maken. Met veel gerommel is het ons uiteindelijk een beetje gelukt. Je moetop een bapaalde manier scheppen en roeren anders ontmengd het water en cement. Later toen de leerlingen al lang en breed naar huis waren hebben Carlijn en ik het nog geprobeert na doen. Helaas was het resultaat wat minder omdat het gehele mengsel eigenlijk gewoon niet mengde... Het was wel duidelijkd at wij niet de ervaring hadden. Toch met handen en voeten hebben we een brouwsels gemaakt die wij later hebben gebruikt als werk vloer voor Min. Zie foto.
Donderdag 22-02 2007

Vanochtend zouden de wapeningsnetten opgehaald worden bij de eenheid. De truck van BHB billiton was keurig op tijd bij de eenheid. Helaas paste de 15 betonmatten van 2 bij 5 meter helaas niet zo in de pick up truck dat het verantwoord rijden is. Dit slechte nieuws krijgen wij in de loop van de dag te horen. Maar we kegen ook goed nieuws te horen, namelijk dat wij laturiet krijgen van de BHP Billiton via meneer Kingswijk. Dat maakte alles weer goed.
Het vervoer van de netten is weer een later probleem.
Het pleisterwerk is vandaag afgerond met dank aan de leerlingen en meneer Wielzen.
De wapening van de 3 kolommen is onderleiding van meneer Kromo netjes afgerond.
En ook nog zijn vandaag de afstandhouders gemaakt met bhulp van meneer Ajekie en zijn trouwe handlangers.

Verder zijn de inkopen gedaan voor de volgende dag zoals innertol ( verf met een soort teer), terpetine en verfrollers.Vrijdag 23-02 2007

Vrijdag is altijd een moeilijke dag. Niet zijn dan alleen de leerlingen moe maar ook de docenten. En voor de verandering merken wij dat ook dat we toch echt minder energie hebben en dat het werk toch ook een zekere invloed heeft op onze energieniveau... Toch moet er vandaag innetrol aangebracht worden. Dit is een waterkerende laag die zorgt dat het bouwvocht en regenwater niet het pleisterwerk en stenen trekt. Dit kan later anders rot veroorzaken


Gelukkig hebben we een paar leerlingen zover gekregen om met 30 graden in de brandende zon een laag kleverige teer aan te brengen op de net gepleisteerde muur. Jongens bedankt! Tamara weekend! Heerlijk ergens naar de jungle in Brownsberg in hangmatten slapen wat wil je nog meer...Geen opmerkingen: