12 maart 2007

Bouwweek 4

Maandag 26 februari
De week begon rustig na een mooi weekend in Brownsberg. Even verstand op nul en niet aan het project gedacht. Door de lekke band halverwege de bauxietweg van Brownsberg naar Paramaribo, waren we te laat om nog naar Moengo te komen. Gestrand in Paramaribo maar eigenlijk toch wel lekker. Na een goede nachtrust hebben we de maandagochtend gebruikt om met z’n drien een werkbespreking te houden. Het belangrijkste op dit moment was om contact op te nemen met meneer Kingswijk over het vervoer van de wapeningsnetten. Toen naar school gebeld om te vragen aan dhr. Kromo of hij met z‘n leerlingen de laatste 2 muren kon intertollen. Helaas niet gelukt omdat het pleisterwerk nog nat was van de stortbuien. Ook Min gesproken, hij gaat vanmiddag de kolommen storten, heel fijn!

Om 5 uur terug in Moengo, Min gebeld en nog net tijd om de piketjes voor de veranda in de grond te slaan. Lastig werken in het donker! Wel een raar idee, op zondagavond in het pikke donker, onder een sterrenhemel piketjes de grond inslaan….

Dinsdag 27 februari
Normale tijd op school, iedereen was blij ons weer te zien! Met 3 leerlingen, Orveo (de leerling die altijd wegloopt…), Furgen en Shano verder gegaan met de innertol en geprobeerd het laturiet te verspreiden. Verder een dag van veel overleg. We zijn afhankelijk van Billiton die extra laturiet komt leveren. SWM kan dan pas met de graafmachine komen en ook hier hangt vanaf wanneer we de vloer kunnen storten.

Woensdag 28 februari
De ochtend was heerlijk! 10 Enthousiaste leerlingen die ons konden helpen met het verspreiden van laturiet. Onder het genot van zingen, lachen en soft aangelengd met water (wat de meeste leerlingen niet lekker vinden…) werd er hard gewerkt! Ook weer aan de gang gegaan met het maken van nieuwe wapening voor de veranda. We weten nu hoe het moet dus dat gaat stukken makkelijker!
‘s Middags naar huis gegaan om werkbespreking te houden. Wat er allemaal op de agenda stond: Ontwerp dakconstructie, dimensionering, aansluitingen knooppunten dak, houtsoort, vergelijking prijzen houtbedrijven, referentieprojecten bekijken, berekenen hoeveelheid cement en grind, planning t/m storten vloer, financien project, Galibi en andere uitjes…..
Helaas niet alles kunnen bespreken, de vermoeidheid sloeg toe. Lekker pannenkoeken gebakken, morgen gaan we weer verder met ons project!Donderdag 1 maart
Lastig, lastig…om afhankelijk van iets te zijn! We hebben nog steeds niks gehoord van het laturiet dat Billiton zou leveren, we wachten rustig af. Vincent heeft de dakconstructie in AutoCAD gezet en Karin en Jan Willem zijn bij een voorbeeldproject gaan kijken waar ze precies eenzelfde dakconstructie toe passen. De stampers zijn gemaakt door meneer Kromo en zijn leerlingen. Wat een goed alternatief als je geen electrisch trilapparaat hebt! Een 6” steen vastgeklemd door middel van hout met twee handvaten waarmee je de stamper kan laten neervallen. Terwijl het regende hebben we samen met consje en mevrouw Bihari een leuke trip naar Baboenhol geboekt voor komend weekend!

Vrijdag 2 maart
De laatste dag voor het weekend, de leerlingen zijn moe en je moet ze echt voor de pauze aan het werk zetten, wil je nog iets aan ze hebben. Vandaag konden we niet veel doen. We hebben geen leerlingen aan het werk gezet. Wel zelf een aantal dingen geregeld. Het belangrijkste was SWM. Zij zouden eigenlijk deze week stand-by staan met de graafmachine. Helaas is het laturiet niet geleverd…we hoopten dat SWM het alsnog volgende week zouden willen doen. Langs gegaan en meneer Bis heeft ons verzekerd dat het geen probleem is komende maandag of dinsdag langs te komen! Wat fijn! Duimen dus dat het dit weekend geleverd wordt!

Geen opmerkingen: