29 maart 2007
BOUWWEEK 5

Op maandagochtend hebben we thuis onze weekelijkse bespreking gehouden met z’n drieën. We hebben de planning voor de komende twee weken nogmaals goed doorgenomen. Ook hebben we een aantal ontwerpbeslissingen genomen ten aanzien van het dakspant. Tijdens die ochtend hebben we ook de weblog van de afgelopen week af gemaakt.
Net voor de middag zijn we naar de school gegaan en hebben daar een aantal zaken met de directrice mvr. Doelkamid besproken.
De bouw had de afgelopen week een aantal dagen stil gelegen, omdat dhr. Kingswijk steeds geen laturiet kon leveren. We hebben daarom vandaag met dhr. Tokromo, van een transportbedrijf, gesproken. Hij heeft ons beloofd te helpen met het probleem van de levering van laturiet. Samen met dhr. Soleman zal hij op dinsdag ongeveer 100 kub laturiet leveren. We waren erg blij met dit bericht. Ook dhr. Kingswijk was gelukkig erg blij dat het probleem eindelijk was opgelost.
We hebben S.W.M., de Surinaamse Waterleidings Maatschappij, gebeld. Zij gaan de volgende dag een graafmachine inzetten om al het laturiet tussen de funderingsmuren te storten.
In de middag hebben we een aantal tekeningen gemaakt en Carlijn heeft verder gewerkt aan de begroting.

De volgende dag kwam al vroeg in de morgen de eerste lading laturiet. Per keer werd er met twee grote trucks 20 kub gestort. Gelijk na de eerste lading kwam de graafmachine van S.W.M. De trucks met het laturiet deden er per lading 45 min over om van de school naar de bauxietmijnen te rijden en dan weer met een volle lading terug te rijden. De graafmachine deed er evenlang over om het laturiet te verplaatsen naar het tekenlokaal. Dit is een mooi voorbeeld van just-in-time levering. Een aantal leerlingen hebben tijdens het storten de grote berg laturiet verdeeld.
Alvorens het laturiet werd gestort heeft Vincent met dhr. Kromo een gat gemaakt in de funderingsstenen met een diameter van 2 duim (5cm). Dit gat is voor een PVC buis waarin de waterleiding van het lokaal zal lopen.
Die zelfde morgen hebben ook een aantal leerlingen onder leiding van dhr. Wielzen afstandhouders gemaakt voor de wapening van de vloer.
Carlijn heeft in de middag de bouwplanning getoetst aan het daadwerkelijke bouwproces.

Op woensdag ochtend zijn Carlijn en Vincent naar school gefietst. Karin was ziek thuis gebleven. Op weg naar school waren al veel donkere wolken te zien. Bij aankomst op school begon het al hard te regenen. We zijn naar S.W.M. gegaan om te vragen of ze vandaag nog een keer hun graafmachine konden inzetten om de weg van laturiet te egaliseren. De machine moest helaas naar een ander werk, maar ze zouden wel morgen de machine krijgen.
Die hele dag heeft het heel hard geregend en hebben we de hele dag niet kunnen bouwen. We hebben dan ook de hele dag in het computerlokaal gezeten. Carlijn heeft de bouwplanning bijgewerkt en Vincent heeft een aantal tekeningen gemaakt.
Het is erg vervelend dat je zo afhankelijk bent van het weer. Als het namelijk hier regent dan regent het zo hard dat je echt niet kan bouwen.

Geen opmerkingen: