23 april 2007

Bouwweek 9

De laatste twee officiële dagen op school zijn ingegaan. Wat een gek idee, daarna is het vakantie voor de leerlingen en zullen wij het project uit handen moeten geven. Het waren twee hectische dagen. De leerlingen zijn maandag en dinsdag niet eens meer op komen dagen op school, alleen woensdag moesten ze wel om hun rapport op te halen. We hebben de maandag en dinsdag vooral gebruikt om alle tekeningen af te maken, het rapport te schrijven en alle laatste dingen te regelen zodat Min verder kan met bouwen. Ondertussen hebben Min, Glenn en Johan verder gemetseld, nog steeds tussen de regenbuien door.Tot rij 8 konden ze metselen, hierna moeten ze wachten tot de ijzeren plaatjes geleverd zijn. Nog steeds heeft Eddy ze niet uit de stad kunnen krijgen. En Bob kan ook nog niet het bos in. Wanneer houdt het op met regenen....? Een nieuwe handlanger heeft zich deze week aangemeld. Eduard, een jonge jongen, is op zoek naar werk en wil graag komende twee maanden helpen. Min is er blij mee.
Het financiële gedeelte hebben we overgedragen aan mevrouw Tjitra en met Jan Willem hebben we afspraken gemaakt over wat zijn taak wordt als wij weg zijn. We willen hem er zo min mogelijk mee belasten, Jan Willem krijgt vooral een controlerende functie. Het werk wordt uitbesteed aan Min en Jan Willem zal controleren of het werk goed wordt uitgevoerd. We moesten ook een contract opstellen voor Min. Met hulp van de vader van Karin (die dinsdag is aangekomen in Moengo) hebben we een contract opgesteld. Voor Min is het ietwat onwennig om met een contract te werken maar alle afspraken staan nu goed zwart op wit.
Dinsdag heeft Vincent tot 4 uur ’s nachts doorgewerkt om het hele sketch-up model af te krijgen, we wilden dat graag morgen laten zien bij de feestelijke afsluiting. In de late uurtjes ook nog overleg gehad over de kleuren die het tekenlokaal gaat krijgen. Het is lastig een kleur vast te stellen, een kleurenwaaiers kennen ze hier niet dus we moesten het doen aan de hand van referentievoorbeelden en ons eigen inleven. We zijn er nog niet helemaal uitgekomen, na de vakantie gaan we het er nog een keer over hebben.

Woensdagochtend zijn we vroeg naar school gegaan en hebben we het lokaal van mevrouw Elkebout omgetoverd tot ontvangstruimte voor de gasten. Leerlingen hebben geholpen met ballonnen opblazen en we hebben het fotoboek neergelegd. Wat vonden de leerlingen en docenten dit mooi! Vanaf 10.30 uur was iedereen welkom. De taart en soft stond klaar en de Mulo-school heeft een beamer geregeld. We konden op deze manier de foto’s op de muur projecteren. We hebben iedereen bedankt en dag gezegd. Mevrouw Doelkamid hield een lief praatje en we kregen een cadeautje van de Barronschool aangeboden. Mevrouw Elkebout heeft voor ons alle drie een hele mooie Pangi gemaakt met een bijpassend gedichtje.
Om 12.30 uur echt afscheid genomen van iedereen. Toen iedereen weg was, snel naar huis gegaan om hier de laatste dingen te doen. Gelukkig konden we ’s middags en donderdag nog veel doen. Donderdag hebben we de dag mooi afgesloten met Min. Hij heeft het contract ondertekend onder het genot van een Parbo-biertje en we hebben samen met hem gegeten. Een traantje hier en daar bij het afscheid was wel te verwachten...

Donderdagmiddag hebben we alles achtergelaten in Moengo en zijn we naar Paramaribo vertrokken voor de vakantie. We hebben het tekenlokaal op deze manier achter ons moeten laten:

Geen opmerkingen: