11 februari 2008

Voorbereidingen

Er is inmiddels dik een week verstreken sinds we in Moengo zijn aangekomen. Vorige week en deze week zijn we nog bezig met voorbereidingen. Dat houdt in dat planningen en begrotingen bijgesteld worden en er gesproken wordt met de betrokken partijen, zoals docenten, bedrijven, materialenhandelaren etc. Communiceren blijkt lastig hier, tevens omdat telefoonverbingen niet zeer betrouwbaar zijn. Er worden plannen gemaakt hoe we de leerlingen kunnen inzetten. De leerlingen zijn over het algemeen moeilijk stuurbaar en dus moeten we goed gestructureerd te werk gaan. Er staan voor de in de loop van de week afspraken gepland met hout- en steenhandelaren. Bij hun leggen we begrotingen voor en proberen zo mogelijk kortingen los te krijgen.
Vorige week is er contact geweest met Rudi Darson, die hard bezig is zijn bekostigingsplannen rond te krijgen. We hebben hem een financiƫle planning gestuurd, zodat hij weet wanneer we hoeveel geld nodig hebben.

De globale planning is behoorlijk veranderd, aangezien er duidelijk behoefte schijnt te zijn aan goede kleedruimten. Deze liggen er nu in slechte staat bij. De gymzaal zelf is nog bruikbaar, dus heeft prioriteit nummer twee, hoewel we eerst aan de vloer van de gymzaal wilde beginnen. Volgende week beginnen we met schoonmaken en ontruimen van de kleedkamers, waarna we in verschillende fasen gaan renoveren.
Jan Willem, de stagemanager van STOOM gevestigd te Moengo is een grote hulp en vraagbaak voor ons. Hij heeft kennis van hoe het hier in zijn werk gaat en kan ons overal tips in geven, hoewel hij ons laat beslissen over het project.
Zo zien de kleedruimten er nu uit:
Geen opmerkingen: