29 maart 2007

De volgende morgen kwam de graafmachine van S.W.M. Het had de dag ervoor zo hard geregend dat grond te drazig was geworden om met zo’n grote machine erover heen te rijden. De laturiet begon als een waterbed heen en wee te schommelen, de banden van de graafmachine hadden veel moeite om grip te vinden. Het was duidelijk, de machine zou de grond alleen maar slechter maken.
Meneer Kromo kwam met het idee om met Soleman te gaan praten. Meneer Soleman is de eigenaar van een transport bedrijf en hij heeft een graafmachine met rupsbanden die wel over het natte laturiet zou kunnen rijden. Vincent en Kromo zijn gelijk in de auto gestapt en naar hem toegereden. Tijdens de bespreking heeft Soleman ons toegezegd dat hij zaterdag wel zijn graafmachine kon inzetten om de grond te egaliseren en een geul te graven om het graafwerk voor de fundering van de veranda makkelijker te maken.
Net als woensdag regende het deze dag heel hard. Tussen de buien door hebben Carlijn en Vincent met een aantal leerlingen het gestorte laturiet proberen te verdelen over het tekenlokaal. Als snel blijkt dat het een enorme klus is om al het laturiet te verdelen. We hebben daarom meneer Kompeye voor het weekend ingehuurd om ons hiermee te helpen


Even een spikri erin slaan....Vrijdag was gelukkig Karin weer beter. We hadden haar hard nodig, want we konden die dag alle hulp gebruiken bij het verdelen van het laturiet. De hele dag hebben we in de brandende zon met zweet doorweekte t-shirts lopen graven. ‘s Ochtends hadden een aantal leerlingen ons geholpen. Het blijft toch altijd moeilijk ze te motiveren voor zulk zwaar werk. Ze willen de hele tijd pauze houden en er lopen telkens jongens weg. In de ochtend hebben we ook de innertol op een paar plekken van de fundering weggekrapt. Zodat ere en sterkere verbinding kan worden gemaakt tussen de fundering van het lokaal en die van de veranda. Laat in de middag toen we helemaal doodop waren, zijn we naar huis gegaan. Dit weekend zou er door Min, Ricky en Kompeye worden doorgewerkt en ook Soleman zou zaterdag langskomen met de graafmachine. Wij zijn zelf dit weekend een tripje aan het maken naar het binnenland. Dus hebben we Jan-Willem gevraagd of hij dit weekend op school wil werken om al het werk goed te coördineren. Terwijl wij weg waren heeft Jan-Willem ontzettend goed werk verricht. Soleman was zaterdag langsgekomen en heeft alles heel netjes geëgaliseerd, de geul gegraven en zelfs het laturiet grotendeels kunnen verdelen en aanstampen. Kompeye, Min en Ricky hebben het hele weekend doorgewerkt en heel goed werk geleverd.

Geen opmerkingen: